Att lägga alla ägg i samma korg eller inte, det är frågan

att lägga alla ägg i samma korg eller inte det är frågan

Digitala kreaprenörer vet hur det är: Lägger man alla ägg i samma korg blir man sårbar. Samtidigt växer det man fokuserar på och då kan just ett ensidigt fokus vara nödvändigt. Hur göra? Det här är en av de frågor jag efter 10+ år som frilansskribent och -kreatör fortfarande brottas med.

För närvarande jobbar jag på att sprida mina ägg i flera korgar. Jag skriver för kunder – just nu för en enda eftersom det innebär mer eller mindre heltidsjobb – och jag skapar för mig själv. Skrivande, fotande och målande i en röra, om än en salig sådan. AI-skapande är också något jag utforskar för mina egna projekt.

De flesta dagar undrar jag tyst om jag verkligen kommer klara detta jonglerande. Men så påminner jag mig själv om att jag aldrig haft roligare som idérik kreaprenör. Idéer kan testas smidigare än någonsin och det är idéerna jag lever för. Och därtill finns ju sviterna av corona- och inflationstiderna när det var tufft att stå på ett ben.

Jag hoppas att hårt arbetande kommer ta mig dit jag vill ett ägg i taget och att jag kommer stå stadigt på såväl två ben som med krycka eller rullator. Hängslen och livrem och så vidare, och så vidare.